Wednesday, November 22, 2006

Me and you and everyone we know

Nederland stemt vandaag en ook ik moet eraan geloven, weer een excuus om mijn Word document snel weer op te slaan en het typen aan mijn analyse over 'You an Me and everyone we know' uit te stellen. Ik ga stemmen. Weet je wat het wordt ? Ik denk Pvda ! Ook voor arme mensen en ook een beetje voor studenten en minder marktwerking in de publieke sector. Want zie wat er gebeurd, treinen botsen op elkaar omdat niemand meer weet welke Marklin rails van wie is, pyama dagen ( waar ik persoonlijk op vrije dagen in het geheel geen bezwaar tegen heb) zijn geen uitzondering meer in verzorgingstehuizen en het onderwijs moet beter, ook mijn onderwijs !Ik ben nog van het VWO oude stijl en heb het geluk gehad dat ik wel rijtjes heb mogen stampen, degelijk onderwijs heb ik genoten, zelfs een jaar langer dan gebruikelijk. Ik hoefde niet zelfwerkzaam te zijn maar ik ben het toch, ik red me wel, kom ik aan!
Ik kan door de de bomen het politieke bos niet meer zien. Bos, bos, Wouter Bos, dat is grappig ,zou het toeval zijn deze woordspeling die mij er nog meer van overtuigd dat mijn keuze de goede is. Afgelopen week kwam er door op het internet het kieskompas in te vullen nog Christen Unie uit en ineens realiseerde ik me hoe de christellijke waarden bij mij ingebakken zitten. Ja, ik ben een christen een gristen,rood licht voor verderf vervuiling en zeg NEE ! tegen porno. Ik kom er eerlijk voor uit maar toch ben ik een beetje bang voor dat ze ons terug leiden naar de totalitaire zaterdagmiddagcompetitie van Spakenburg tegen Staphorst. Rouwvoet is conservatief en ik ben juist in extreme mate vooruitstrevend, zo eet ik sinds kort weer beschuit.
Nee, eerlijk gezegd ben ik een politieke dweil, onuitgeknepen, net uit de verpakking en nog niet goed op de hoogte. Ik dweil wat door het politieke landschap en voel me een burger zoals ik me nog nooit eerder een burger heb gevoeld. Maar waar ik wel van op de hoogte ben is dat mensen en ik het best tot hun recht komen samen met anderen, met vrienden en familie en iedereen die we kennen, in een gemeenschap en in de kroeg. Dat je elkaar kietelt, kust en met elkaar danst, en het licht laat branden voor een medemens die al veel te lang in het donker zit.


Eline

Tuesday, November 21, 2006

Sjengels !!