Sunday, December 31, 2006

Bohemian rapsody

Nog 98 nummers en de top 2000 is bij 1. 31 december van 23.00 tot 24.00 uur, Pink Floyd, Meat loaf, U2 Led Zeppelin, Deep Purple,Eagles, Boudewijn de Groot met het nummer Avond en tot slot Queen met Bohemian Rapsody en tegelijkertijd het enige nummer waarvan de melodie in mijn hoofd zit en de vier zingende hoofden. Bijna twaalf uur en het is muisstil op radio 2. De laatste accoorden van Bohemian Rapsody hebben geklonken en Freddie Mercury houdt zijn mond. Het is stil, muisstil. Beste luisteraars, wij hebben een droevige mededeling. Rond nummer 1931 moet er iets zijn misgegaan. Zes dagen lang de mooiste pop klassiekers, het is verschrikkleijk. We zullen zonder muziek het nieuwe jaar in moeten.
Deze top 2000 deed me denken aan de stoffige platenzaak Da Capo aan de Oudegracht, aan de man van 50 met een bochel en oorbellen die het doet met Vinyl. Een stoffige platenzaak op zaterdagochtend waar je vol goede moed met een kater naar binnen stapt en moedeloos, zonder plaat, happend naar frisse lucht weer naar buiten.

Het blijft stil op de radio en ik probeer te bedenken welk nummer ik op 1 zou willen horen. Het allereerste deuntje uit mijn de mobiel boven mijn wiegje, Slaap kindje slaap, deze vuist op deze vuist, Here comes de sun, Windowlicker of Halleluja van Jeff Buckley.

De klok slaat twaalf en de eerste vuurpijlen gaan de lucht in. Radio 2 Fm gaat het nieuwe jaar in met de eerste Top 1999 aller tijden en ik denk nog even na.

Muziek doet me gaan, zelfs als het stil is.

Bijna 2007